Friday, February 1, 2019

πολυβιος καμπας

πολυβιος καμπας

Το κείμενο ανάληψης της ευθύνης δημοσιεύθηκε στο Athens. Indymedia. Η εμπρηστική επίθεση είχε πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, οι δράστες είχαν εισβάλει από ανασφάλιστη πόρτα και είχαν πυρπολήσει δύο Ι. Χ και τρία γραφεία της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής και του Γαλλικού Ινστιτούτου.


https://aqldyalu.blogspot.com/2019/04/blog-post_145.html

https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/04/blog-post_139.html

Το κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρεται στον βασανισμό του 22χρονου Γάλλου στο προάστιο Aulnay-sous-Bois του Παρισιού, στις 4 Φεβρουαρίου.


second skin clothing

«Τις ώρες που τα καταπιεσμένα αδέρφια μας στο Παρίσι εξεγείρονται ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς» γράφει το κείμενο και συνεχίζει: «Η εξέγερση, όπως εκφράζεται στις φωτιές του Παρισιού, είναι το πρώτο βήμα για την καταστροφή της εξουσίας»


Αναλυτικά το κείμενο:


"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εμπρηστικού μπαράζ που έγινε στις 27 Φλεβάρη στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού κράτους στο τετράγωνο Διδότου-Σίνα-Μερλιέ στην Αθήνα. Μια ομάδα συντρόφων πυρπόλησε τρία κτίρια και δυο αυτοκίνητα του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, αφού πέρασε την περίφραξη. Τις ώρες που τα καταπιεσμένα αδέρφια μας στο Παρίσι εξεγείρονται ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς.


Τα ευρωπαϊκά κράτη διασπείρουν ξενοφοβία και μισαλλοδοξία. Πουλώντας αντιμουσουλμανισμό, φτιάχνουν κλίμα πολέμου. Οξύνουν την στρατιωτικοποίηση που απλώνεται παντού σε όλο τον πλανήτη και σε κάθε τετράγωνο της καπιταλιστικής μητρόπολης. Όλα αυτά, για να υποβιβάζουν διαρκώς τη ζωή των περιθωριοποιημένων, υλικά και αξιακά.


Τα προάστια του Παρισιού, όπου ζουν σε καθεστώς αποκλεισμού οι πιο φτωχοποιημένοι, είναι ζώνες πολέμου. Όπως και τα σύνορα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Κάθε στιγμή διεξάγεται ένας ολοκληρωτικός πόλεμος. Από τη μια πλευρά είναι τα κράτη, οι θεσμοί τους, τα προνομιούχα στελέχη τους και οι υπηρέτες τους, που προσπαθούν να κρατήσουν την εξουσία τους και τις απολαβές τους, επιβάλοντας διαχωρισμούς. Από την άλλη πλευρά είμαστε όλοι εμείς που η ζωή και η ελευθερία μας δεν χωράνε στη μηχανή του κέρδους. Είμαστε σε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς τέλος. Για να συνεχίσει το κράτος να υπάρχει χρειάζεται τη συστηματική και απεριόριστη βία. Η βίαιη αντεπίθεση είναι η φυσική απάντηση. Η εξέγερση, όπως εκφράζεται στις φωτιές του Παρισιού, είναι το πρώτο βήμα για την καταστροφή της εξουσίας.


Ο εσωτερικός πόλεμος δεν είναι ιδιαιτερότητα του γαλλικού κράτους. Το ελληνικό κράτος εντείνει επίσης τον στρατιωτικοποιημένο αστυνομικό έλεγχο, φυλακίζει μαζικά, επιμηκύνει την αιχμαλωσία επαναστατών, πολλαπλασιάζει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονεί. Κάθε κράτος είναι ικανό να κάνει επαίσχυντα εγκλήματα προκειμένου να μην χάσει την κυριαρχία του.


Τον Οκτώβρη του 2014 η γαλλική χωροφυλακή δολοφόνησε με βολή δακρυγόνου τον διαδηλωτή Remi Fraisse. Σήμερα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα ίδια όπλα, όπως και η ελληνική αστυνομία. Επιπλέον, χρησιμοποιούν πλαστικές ή και μεταλλικές σφαίρες.



πολυβιος καμπας
γιωργος νινιος υψος

No comments:

Post a Comment