Saturday, February 2, 2019

σε ξενο κοσμο

χρηματοοικονομικα μαθηματικα βιβλια
σε ξενο κοσμο

Το επίσημο πρόγραμμα των επισκέψεων κλείνει και όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το «Αβέρωφ» θα ξεκινήσει για το ταξίδι της επιστροφής του στο μόνιμο αγκυροβόλιο, στη μαρίνα Φλοίσβου.


«Συγχαρητήρια! Να είστε πάντα το θωρηκτό της νίκης», «Ευλογημένο πλοίο, άντεξε σε όλες τις κακουχίες και είναι ακόμα ζωντανό», «Η ελληνική ιστορία ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου. Ζήτω το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Ζήτω η Ελλάδα», «Δέος και συγκίνηση γι' αυτόν τον ζωντανό θρύλο», «Τιμή μας που επισκεφθήκαμε το δοξασμένο θωρηκτό μας! Θυμηθήκαμε δοξασμένες σελίδες της ιστορίας μας. Υποσχόμαστε να σταθούμε κι εμείς άξιοι στο μέλλον και να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας» είναι ορισμένα μόνο από τα μηνύματα θαυμασμού και εθνικής υπερηφάνειας που «ξεπηδούν» μέσα από τις σελίδες του τελευταίου βιβλίου επισκεπτών, που ξεφυλλίζουμε μαζί με τον κυβερνήτη του «Αβέρωφ», αρχιπλοίαρχο Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο.


«Κάθε φορά που το ξεφυλλίζω παίρνω δύναμη. Είναι πράγματα που δεν θα περίμενε κανείς να διαβάσει στη σημερινή εποχή, που έχουν απαξιωθεί πολλά και είναι άλλα τα ενδιαφέροντα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κυβερνήτης και δεν κρύβει τη συγκίνησή του από τη «ζεστασιά του κόσμου, που αγκάλιασε το Αβέρωφ».


«Ελλάδα μου γλυκιά σ' αγαπώ. Αέρα», «Μπράβο στα παλικάρια που πολέμησαν», «Ήταν το πιο απίθανο πλοίο που έχω δει στη ζωή μου» γράφουν μαθητές που επισκέφθηκαν το «Αβέρωφ» και πλάι στα δικά τους μηνύματα είναι κι αυτά κάποιων ξένων επισκεπτών που βρέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και υποκύπτοντας στη γοητεία του θρυλικού θωρηκτού το επισκέφθηκαν θέλοντας να μάθουν την ιστορία του.


https://vskeygsh.blogspot.com/2019/03/blog-post_59.html

Πάνω από 120.000 ήταν οι επισκέπτες ως την περασμένη Παρασκευή και αυτό που κυριαρχεί στη σκέψη και την ψυχή του κυβερνήτη είναι πως η αποστολή, όπως τονίζει, πέτυχε. «Η αποστολή ήταν να φέρουμε το πνεύμα του Αβέρωφ, το πνεύμα του Πολεμικού Ναυτικού, της αισιοδοξίας και της ελπίδας, εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα, και φαίνεται ότι το καταφέραμε. Τα συναισθήματα από τη ζεστασιά του κόσμου, από την υποδοχή, ήταν μοναδικά» αναφέρει.



σε ξενο κοσμο
γαβαλα σοφια οδοντιατρος
https://qxssdfne.blogspot.com/2019/03/blog-post_20.html

No comments:

Post a Comment