Friday, February 1, 2019

αφμ πλαισιο

https://racnascy.blogspot.com/2019/03/blog-post_48.html
https://zdozrzns.blogspot.com/2019/03/blog-post_10.html
μανωλακης πωποτας

Το γεφύρι δεν χρησιμοποιείτο τα τελευταία χρόνια και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρρευση του γεωλογικού σχηματισμού εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.


Το Θεογέφυρο βρίσκεται κοντά στο χωριό Λίσινο και σχηματίστηκε από τη ροή των νερών του ποταμού Καλαμά ως φυσικό πέρασμα.


Το Θεογέφυρο και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος και αποτελούσε πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών και επισκεπτών.


theogefyro 1021x580


Πηγή φωτογραφίας: epirusgate. blogspot.gr


Ο Δήμος Ζίτσας ενημέρωσε με σχετικό έγγραφό του τους Βουλευτές Ιωαννίνων και το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και ΙΓΜΕ) προκειμένου όλοι μαζί να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την επόμενη μέρα.


theogefyro


Πηγή φωτογραφίας: epirusgate. blogspot.gr


Το «Θεογέφυρο» ήταν ένα τοξωτό πέτρινο γεφύρι με πλάτος 3 με 4 μέτρα και ύψος 20 μέτρα, που αποτελεί μοναδικό δημιούργημα της φύσης. Από κάτω του ρέει ο ορμητικός Καλαμάς, ο μεγαλύτερος ποταμός της Ηπείρου με μήκος 115 χιλιόμετρα.


Όπως μεταδίδει το epiruspost.gr, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, κάποια γυναίκα άφησε το νεογέννητο παιδί της και διέσχισε το ποτάμι, μέσω ξύλινης γέφυρας για να επισκεφτεί κοντινό μοναστήρι. Τότε, ξέσπασε καταιγίδα, ο ποταμός φούσκωσε και παρέσυρε την ξύλινη γέφυρα. Η γυναίκα παρακάλεσε τον Θεό να τη βοηθήσει να επιστρέψει εγκαίρως στο παιδί της για να το ταΐσει. Ξαφνικά, τα νερά υποχώρησαν και σχηματίστηκε γεφύρι, το οποίο ονομάστηκε από τους ντόπιους «γεφύρι του Θεού».


Σύμφωνα με έναν άλλο θρύλο, ένας βράχος αποκολλήθηκε ύστερα από σεισμό και σφήνωσε στο πιο στενό σημείο της χαράδρας, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί το πέτρινο γεφύρι.



αφμ πλαισιο
αφμ πλαισιο
transformer ταινια

No comments:

Post a Comment