Tuesday, February 5, 2019

τοσα λογια ξαφνικα

τοσα λογια ξαφνικα

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει σαφή θέση σε αυτή την μεγάλη σύγκρουση που θα κρίνει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


https://smiucgkm.blogspot.com/2019/04/blog-post_117.html

διπλωμα οδηγησης αυτοκινητου παραβολα

Διεκδικεί η Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, την αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού και την πλαισίωσή του με αυτόνομες πηγές χρηματοδότησης. Κυρίως, όμως, παλεύει για την ενίσχυση της πολιτικής συνοχής που είναι το βασικό εργαλείο που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ένωση για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


εμβολιο πνευμονιοκοκκου κεελπνο

Αναλυτικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε τα εξής:


«Σε αυτό πλαίσιο, οι επιτυχίες της χώρας μας στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων τα τελευταία τρία χρόνια συνιστούν το καλύτερο επιχείρημα υπέρ της Πολιτικής Συνοχής. Οι πόροι αυτοί κράτησαν την ελληνική οικονομία όρθια σε μία πολύ δύσκολη περίοδο


https://prrcfuql.blogspot.com/2019/05/blog-post_145.html

τοσα λογια ξαφνικα

Μια κρίσιμη συζήτηση διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, αφορά τον νέο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το 2020 και το μέλλον της πολιτικής συνοχής. Η συζήτηση αυτή συμπυκνώνει όλα τα μεγάλα διλήμματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και αναδεικνύει τις βασικές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις που διεκδικούν την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης με επίκεντρο της αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή και εκείνες του νεοφιλελευθερισμού και της εθνικής αναδίπλωσης που απειλούν να δυναμιτίσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.


Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει σαφή θέση σε αυτή την μεγάλη σύγκρουση που θα κρίνει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις επόμενες δεκαετίες. Διεκδικούμε την αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού και την πλαισίωσή του με αυτόνομες πηγές χρηματοδότησης. Κυρίως όμως παλεύουμε για την ενίσχυση της πολιτικής συνοχής που είναι το βασικό εργαλείο που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ένωση για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την προώθηση της σύγκλισης μεταξύ των κρατών μελών της. Η πολιτική συνοχή αποτελεί ίσως, το μοναδικό αντίβαρο απέναντι στις διαλυτικές τάσεις που δημιουργούν στην Ε. Ε. οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η άνοδος της εθνικιστικής άκρας δεξιάς.


No comments:

Post a Comment