Sunday, June 23, 2019

γεωργικεσ προειδοποιησεισ βολου

https://vskeygsh.blogspot.com/2019/03/blog-post_69.html
γεωργικεσ προειδοποιησεισ βολου
γεωργικεσ προειδοποιησεισ βολου

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι και ο «τουρκοκυπριακός λαός» έχει μερίδιο στα ενεργειακά αποθέματα».


«Δεν είναι σωστό να πραγματοποιεί μονομερώς η ελληνοκυπριακή διοίκηση (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία) βήματα στα ενεργειακά αποθέματα που βρίσκονται γύρω από την Κύπρο. Σε αυτά έχει μερίδιο και ο τουρκοκυπριακός λαός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας.


https://smiucgkm.blogspot.com/2019/04/blog-post_5.html

Αυστηρή ήταν η απάντηση που έδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας, οι οποίοι δήλωσαν ότι «οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, όσο ενοχλητικές κι αν είναι, είναι διαχειρίσιμες».


Ο Νίκος Κοτζιάς επεσήμανε πως δουλειά των υπουργών Εξωτερικών είναι «να βοηθήσουν την Τουρκία να καταλάβει τις υποχρεώσεις της».


Κασουλίδης: Αθήνα και Λευκωσία «χέρι με χέρι» έδωσαν μάχη στο Κραν Μοντανά


Τη θέση ότι Λευκωσία και Αθήνα θα πρέπει να εργαστούν για μια νέα ευκαιρία προς επίλυση του Κυπριακού, διατύπωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος συγχρόνως επισήμανε ότι η ευκαιρία αυτή «θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για να είναι αποτελεσματική».


Ο Έλληνας υπουργός είχε το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία πήραν μέρος ο Κύπριος ομόλογος του, Ιωάννης Κασουλίδης και αντιπροσωπείες και από τις δύο κυβερνήσεις. Στη συνέχεια ο υπουργός πήρε μέρος σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία κράτησε περισσότερο από δύο ώρες. Οι συζητήσεις του κ. Κοτζιά ολοκληρώθηκαν στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο Κύπριος υπουργός παρέθεσε γεύμα εργασίας.


Μετά το γεύμα οι δύο υπουργοί έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.


Ο Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στην διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:


-Η ασφάλεια και οι εγγυήσεις πήραν την πραγματική τους διάσταση και αυτό αποτελεί «μια μεγάλη κατάκτηση».


-Πολλοί είχαν την αίσθηση στη διάσκεψη της Γενεύης (τον περασμένο Ιανουάριο) ότι αυτά που λέγαμε για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, «τα λέγαμε για το θεαθήναι».


-Η Τουρκία διαπίστωσε στην πορεία ότι «όχι μόνο δεν παραδοθήκαμε, αλλά και ότι αυτά τα θέματα ( ασφάλεια - εγγυήσεις ) μπήκαν ψηλά στην ατζέντα».


Ο Έλληνας υπουργός, ο οποίος – όπως είπε - στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου άκουσε με προσοχή τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, τον πρώην Πρόεδρο Γιώργο Βασιλείου και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δήλωσε ότι ήταν τιμή του που παρευρέθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο και υπενθύμισε ότι προσφάτως στην Ελλάδα Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με αντικείμενο το Κυπριακό εισηγητής ήταν ο ομόλογος του, Ιωάννης Κασουλίδης.


Διηγήθηκα στο Εθνικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, την εμπειρία που απέκτησα στο Κραν Μοντανά. Εκεί, σημείωσε, «είδαμε μια Τουρκία που έπαιζε με τις λέξεις, αλλά, όταν ήρθε η ώρα των αποφάσεων, δεν ήταν έτοιμη για ουσιαστική λύση».


Ο κ. Κοτζιάς καταλόγισε ευθύνη στον ειδικό σύμβουλο του γ. γ. του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε, λέγοντας ότι «πήγε απροετοίμαστος στη διάσκεψη».


4183911


(Πηγή: EUROKINISSI/ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ)



αστικοι συνεταιρισμοι αττικης
ανακυκλωση ρεθυμνο

No comments:

Post a Comment