Sunday, March 17, 2019

πανος μπεγλίτης

https://xzjiotqy.blogspot.com/2019/04/blog-post_4.html

Μιλώντας σε δημοσιογράφο της Deutsche Welle, ο κ. Έτινγκερ είπε πως οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν σωστά. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γερμανός αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι στόχος του δεν ήταν να δείξει ασέβεια στους Ιταλούς ψηφοφόρους.


«Σέβομαι πλήρως τη βούληση των ψηφοφόρων, είτε της αριστεράς, είτε της δεξιάς, είτε του κέντρου, σε όλες τις χώρες», υπογράμμισε ο Γερμανός Επίτροπος, εξηγώντας ότι όταν αναφερόταν στις εξελίξεις στις χρηματαγορές στην Ιταλία δεν ήθελε να φανεί ασεβής.


https://xzjiotqy.blogspot.com/2019/05/blog-post_65.html

μαυρες δυναμεις

«Ζητώ συγγνώμη για αυτό. Η Ιταλία, ως ιδρυτικό μέλος (σ. σ. της ΕΕ) έπαιζε και παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ελπίζω ότι θα συνεχίσει σε αυτήν την πορεία» πρόσθεσε ο ίδιος.


Σφοδρές αντιδράσεις


Η αντίδραση του ιταλικού πολιτικού κόσμου ήταν άμεση, με τον ηγέτη της Λέγκα Μετέο Σαλβίνι να ζητά μέσω κοινωνικών δικτύων την άμεση παραίτηση του αξιωματούχου.


αθήνα φλώρινα διαδρομή ́

πανος μπεγλίτης

«Είναι τρελό, στις Βρυξέλλες είναι ξεδιάντροποι. (Ο Έτινγκερ) δηλώνει ότι οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά. Αν αυτό δεν είναι απειλή, τότε...! Εγώ, δεν φοβάμαι» έγραψε στο Twitter ο ίδιος.


Έγραψε, δε, στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Έτινγκερ «θα έπρεπε να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα».


Χαρακτήρισε δε, τα σχόλια αυτά «απειλητικά» και είπε πως δείχνουν τη «γερμανική επιθυμία για ηγεμονία και έλεγχο».


Στο σχόλιο αυτό απάντησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που απηύθυνε μέσω Twitter έκκληση σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να σέβονται τους ψηφοφόρους. «Είμαστε εδώ για να τους υπηρετούμε όχι για να τους κάνουμε κήρυγμα».



My appeal to all EU institutions: please respect the voters. We are there to serve them, not to lecture them. #Italy @dwnews

— Donald Tusk (@eucopresident) 29 Μαΐου 2018


πανος μπεγλίτης

No comments:

Post a Comment