στοιχημα οπαπ λαιβ
Επρόκειτο για το δεύτερο σημαντικό βήμα για τη «γέννηση» του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος μετά από την επίσημη υιοθέτησή του στις 16 Δεκεμβρίου του 1995. Πριν από ακριβώς 20 χρόνια, το ευρώ εισήχθη στις παγκόσμιες οικονομικές αγορές ως λογιστικό νόμισμα, αντικαθιστώντας την πρώην Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα σε αναλογία 1:1 με το δολάριο.
https://naygrgqk.blogspot.com/2019/03/blog-post_18.html
Μόλις τρία χρόνια αργότερα, το ευρώ μπήκε σε κυκλοφορία και άρχισε να αντικαθιστά τα εθνικά νομίσματα - μεταξύ των οποίων και η δραχμή. Έκτοτε άλλες οκτώ χώρες έχουν μπει στην Ευρωζώνη ενώ άλλα επτά κράτη έχουν πάρει το «πράσινο φως» να υιοθετήσουν το ευρωπαϊκό νόμισμα, εφόσον πρώτα καταφέρουν να εκπληρώσουν κάποια προαπαιτούμενα.
Σε γενικές γραμμές το «πείραμα» του ευρώ πέτυχε. Όπως γράφουν οι Financial Times, τα ¾ των πολιτών της Ευρωζώνης είναι υπέρ του ευρώ – το υψηλότερο ποσοστό από το 2004- παρότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αντιευρωπαϊκή στροφή σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.
οσκαρ α ανδρικου ρολου 1997
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
οσκαρ α ανδρικου ρολου 1997
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν είναι όλα… ρόδινα. Η κρίση της τελευταίας δεκαετίας ανέδειξε τις αδυναμίες στην αρχιτεκτονική του ευρώ - προβλήματα που τώρα έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη. Οι μεταρρυθμίσεις, όμως, προχωρούν με αργούς ρυθμούς και το χάσμα ανάμεσα στα πλουσιότερα και τα φτωχότερα κράτη της νομισματικής ένωσης παραμένει.
Ένα παγκόσμιο νόμισμα
Τα τελευταία 20 χρόνια, το ευρώ έχει γίνει το δεύτερο πιο σημαντικό νόμισμα του πλανήτη, μετά το δολάριο.
Χρησιμοποιείται για το 36% των παγκόσμιων πληρωμών και αποτελεί το 20% των συναλλαγματικών διαθέσιμων των κεντρικών τραπεζών.
Πλέον το ευρώ χρησιμοποιείται από 340 εκατομμύρια πολίτες σε 19 χώρες ενώ για τις συναλλαγές τους το επιλέγουν και άλλα 175 εκατ. πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 38% των πολιτών της Ευρωζώνης δεν έχει γνωρίσει άλλο νόμισμα στη χώρα του παρά μόνο το ευρώ.
δυσκολια στα μαθηματικα α δημοτικου
No comments:
Post a Comment